Haberler

Umutlar tükeniyor

Haber Tarihi: 28 Ara 2014

Umutlar tükeniyor

Malezya Merkezli olan AirAsia uçağı, içinde bulunan 162 kişi ve mürettabatlarıyle birlikte birden kayboldu.Pilotun kuleyle son konuşmasında, "kötü hava nedeniyle rotasının değiştirilmesini istediği" ortaya çıktı. Yetkililer arama çalışmalarının bugün için durdurulduğunu açıkladı.

AirAsia Havayolları'na ait, Airbus 320-200 tipi yolcu uçağı, içinde bulunan 162 yolcu ve mürettebat ile birlikte havada seyir halindeyken kayboldu. QZ8501 sefer sayılı uçağın, uçuş rotasındaki hava kontrol kuleleri ile kalkıştan bir saat sonra bağlantısını yitirdiği belirtildi.

AirAsia uçağı Endonezya'nın Surabaya kentinden Singapur'a hareket ediyordu.
Endonezya'nın Surabaya kentinden Singapur'a seyir halinde iken kaybolan uçakla ilgili arama kurtarma, ilkyardım çalışmaları başlatıldığı ancak hiçbir sinyal alınamayan uçağın yerinin ve konumunun belirlenemediği belirtildi.

ARAMA ÇALIŞMASI DURDURULDU
Endonezya Ulaştırma Bakanlığı havanın kararması sebebiyle arama çalışmalarının bugün için durdurulduğunu açıkladı.
Açıklamada, "yerel saatle 5:30'da havanın kararması sebebiyle durduk. Aynı zamanda hava koşulları da elverişli değil ve hava giderek bulutlanıyor. Yarın sabah 7'de ya da daha erken arama çalışmalarına yeniden başlayacağız" denildi.

Uçaktaki yolcuların yakınları panik halinde Singapur'daki Changi Havalimanı'nda toplanmaya başladılar.

PİLOT UÇUŞ PLANININ DEĞİŞTİRİLMESİNİ İSTEMİŞ
Uçağın kaybolmadan hemen önce Jakarta’daki kuleden kötü hava şartları nedeniyle uçuş planının değiştirmesini istediği öğrenildi. Endonezya Ulaştırma Bakanlığı, pilotun yoğun bulutlardan kaçmak için 6 bin feet yükseklikten 38 bine çıkmak için izin istediğini açıkladı.

’GÜÇLÜ DURUN DUALARIMIZ SİZİNLE’
Yerel saatle sabah 6:12'de kuleyle irtibata geçen uçak 6:17'de radardan kayboldu.

Cakarta havalimanı yetkilileri uçağın iyi durumda olduğunu ancak hava şartlarının olumsuz olduğunu belirtti. 6 yaşındaki uçağın AirAsia filosuna 2008 yılında katıldığı öğrenildi.

AirAsia şirketi de Facebook sayfasından yaptığı açıklamada uçağın Endonezya Hava Trafik Kontrol’ü kumandasındayken kaybolduğunu belirtti.

Uçağın 156 Endonezyalı, 3 Güney Kore’li ve Singapur, Malezya ve Fransa vatandaşı birer yolcusunun bulunduğu açıklandı. Uçakta iki pilot ve 5 kabin memuru ile birlikte 138 yetişkin yolcu ve 16 çocuk bulunduğu öğrenildi.

AIRASIA’YA DESTEK TWEETİ
Malezya merkezli olan AirAsia düşük fiyatlı biletleriyle Güneydoğu Asya ülkelerinde oldukça tercih edilen bir havayolu şirketi.1993 yılında kurulan şirketin bir kazası bulunmuyor.

CEO'DAN AÇIKLAMA
AirAsia'nın CEO'su Tony Fernandes Twitter hesabından yaptığı açıklamada uçağın kalktığı Surabaya kentine gideceğini açıkladı.

8 MART'TAN BU YANA KAYIP
Bu yıl Malezya için bir biri ardına uçak felaketlerinin yaşandığı bir sene oldu.
Malezya Havayolları’na ait Kuala Lumpur-Pekin seferini yapan yolcu uçağı 239 yolcusuyla 8 Mart’ta kayboldu. Kayıp uçaktan o tarihten beri haber alınamazken bu kez de 295 kişi Amsterdam’dan Kuala Lumpur’a giden bir Malezya Havayolları uçağı Rusya-Ukrayna sınırında bir füzenin isabet etmesi sonucu vurularak düşürülmüştü.