Haberler

Varşova’da Zirve Mücadelesi!

Haber Tarihi: 10 Ara 2014

Varşova’da Zirve Mücadelesi!

Lig’de oynadığı son maçta Beşiktaş’a 3-0 mağlup olan Trabzonspor, UEFA Avrupa Ligi L Grubu’ndaki son maçında yarın deplasmanda Polonya'nın Legia Varşova takımına konuk olacak. Grupta oynadığı 5 maçta aldığı 3 galibiyet, 1 beraberlik ve 1 yenilgi sonucu topladığı 10 puanla 2. sırada yer alan temsilcimiz, 12 puanlı lider Legia Varşova’yı yenmesi durumunda grubunu lider olarak bitirecek.

Fırtına Polonya'ya Eksik Kadroyla Gitti

Karşılaşmanın hazırlıklarını basına kapalı gerçekleştirdiği antrenmanla tamamlayan Bordo-Mavililer, bu maç için THY ait özel uçakla Polonya'ya gitti.

Trabzonspor da, sakatlıkları bulunan Waris ve Papadopulos, UEFA listesinde yer almayan Özer Hurmacı, Serdar Gürler ve Mustafa Akbaş ile kart cezalısı olan Carl Medjani kafilede yer almadı.

Karadeniz ekibinde, yönetici ve taraftarın da bulunduğu 85 kişilik kafilede şu oyuncular yer aldı: “Fatih Öztürk, Bosingwa, Belkalem, Aykut Demir, Musa Nizam, İshak Doğan, Salih Dursun, Constant, Mehmet Ekici, Yusuf Erdoğan Yatabare, Cardozo, Sefa Yılmaz, İbrahim Demir, Fatih Atik ve Soner Aydoğdu”

Trabzonspor’un Legia Varşova karşısına: “Fatih Öztürk, Bosingwa, Belkalem, Aykut Demir, Yusuf Erdoğan, Salih Dursun, Sefa Yılmaz, Mehmet Ekici, Constant, Yatabare ve Cardozo” muhtemel 11’iyle çıkması bekleniyor.

Pepsi Arena Stadı’nda TSİ 22:05’te başlayacak karşılaşmayı, Danimarka Futbol Federasyonu'ndan Keen Hansen yönetecek. 

Bu arada Bordo-Mavililer, son çalışmasını akşam saat 20:00’de maçın oynanacağı Pepsi Arena’da gerçekleştirecek. Çalışmanın ilk 15 dakikası basın mensuplarına açık olacak. Teknik Direktör Ersun Yanal, bir futbolcusuyla beraber idman öncesi 19:30’da basın mensuplarının sorularını yanıtlayacak. 

Öte yandan müsabaka, Legia Varşova’nın cezası nedeniyle seyircisiz oynanacak. UEFA Kontrol ve Disiplin Kurulu, Legia Varşova taraftarlarının Lokeren maçında çıkardığı olaylar nedeniyle ev sahibi takıma, 1 maç seyircisiz oynama cezası vermişti.

Avrupa'da 119. Randevu

Trabzonspor, Legia Varşova maçıyla Avrupa kupalarındaki 119'uncu maçına çıkacak. Bordo-Mavililer geride kalan 118 maçta 46 galibiyet, 31 beraberlik ve 41 mağlubiyet alarak başarılı bir performans ortaya koydu. Rakip filelere 158 gol gönderen Karadeniz ekibi, kalesinde 156 gol gördü.