Haberler

Volkan Olayına Tepkiler Bitmiyor!

Haber Tarihi: 17 Kas 2014

Volkan Olayına Tepkiler Bitmiyor!

Türkiye - Kazakistan maçı öncesi Türk Telekom Arena’da yaşanan Volkan Demirel hadisesi tüm dünyada büyük ses getirdi. İspanyol AS gazetesinin ilginç manşeti dikkat çekerken, Fenerbahçe Asbaşkanı İlhan Ekşioğlu’nun attığı tweet büyük tepki çekti.

Türk Telekom Arena’da yaşanan Volkan Demirel krizi, hem yurt içi hem de yurt dışında geniş yankı buldu.

İlhan Ekşioğlu Çıldırdı!

Olaya ilk tepki Fenerbahçe Asbaşkanı İlhan Ekşioğlu’ndan geldi.

Tepkisini çok sık kullandığı Twitter üzerinden gösteren Ekşioğlu, bir hayli sert sözler kullandı.

“Allah belanızı versin şerefsizler” yazan İlhan Ekşioğlu, mesajının sonuna koyduğu “Sizkendinizibilirsiniz” ifadesiyle de spekülasyonlara yol açtı.

Galatasaray’dan İlk Açıklamalar!

Olaya Galatasaray cephesinden ilk tepki ise Sportif AŞ CEO’su Ali Dürüst’ten geldi.

Volkan Demirel'in yaşadıklarını 'kötü' olarak nitelendiren Dürüst, “Statlarda her türlü küfür olayına karşıyız ve gerekli tüm önlemleri de almaya çalışıyoruz. Sadece Fenerbahçe ile değil, tüm kulüpler ile bu konuda bir çalışma yapabiliriz. Statlardan küfrü uzaklaştırmalıyız” şeklinde konuştu.

Galatasaray başkan yardımcısı Abdurrahim Albayrak ise, “Volkan'a yapılanlar kesinlikle kabul edilemez. Milli takım için sahada bulunan bütün çocuklar bizim oyuncumuzdur. Bunların neden yapıldığına anlam veremiyorum. Zaten artık maçlara seyirci gelmiyor, gelenler de bunları yapıyor. Böyle devam edersek yakında kimse maç izlemeyecek. Bunlar yakışmıyor” ifadelerini kullandı.

Yaşanan olay dünya basınında da geniş yankı buldu. Ancak en ilginç başlık ünlü İspanyol gazetesi AS’tan geldi.

AS, Olayı ‘Irkçılık’ Diye Verdi!

Volkan’ın sahayı terk etmesine neden olan küfür olayını yanlış anlayan AS haberi, “Volkan Demirel’e ırkçı saldırı” başlığıyla verdi.

İspanya'nın Marca gazetesi de, "Kendi taraftarı tarafından kendisine küfür edilen Volkan Demirel sahayı terk etti" ifadesini kullandı.

Reuters haber ajansı ise Fenerbahçeli Volkan Demirel'in yaşadığı olayın, sarı-lacivertli takımın en büyük rakibi olan Galatasaray'ın stadında gerçekleştiğini haberinde vurguladı.