Haberler

Vural'dan 'Pul' yorumu

Haber Tarihi: 14 Kas 2014

Vural'dan 'Pul' yorumu

PTT pulları Meclis'in de gündemindeydi. Pul basımını değerlendirmeye alan MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural,Cumhurbaşkanlığı Sarayının maliyetini pul üzerinden hesapladı.

Pullarla milletin daha fazla kazıklanacağını dile getiren Vural, saray maliyetinin 1 milyon 350 bin lira olduğunu hatırlatarak, her vatandaşın kaç pul alması gerektiğinin hesabını yaptı. Bu hesap üzerine her vatandaşın ortalama 5 pul alması gerektiğini dile getiren Vural, sarayın maliyetiyle 337 milyon pul alınabileceğini belirtti. Bunun 70 milyona bölünmesi halinde ise kişi başına 5 pul düşeceğini ifade eden Vural, bu şekilde masrafların pullardan çıkacağını kaydetti.

Vural, hesap sonrası gazetecileri tebrik etti. PTT pulunda kullanılan Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nın fotoğraflarını değerlendiren Vural, ilginç tavsiyelerde bulundu: "Aslında buraya Reza Zarrab, bakan çocukları ve bakanların ismini koysaydılar daha güzel olurdu. Aile portresi, balkon konuşmasındaki portre olsaydı daha güzel olurdu."

Vural, montaj hadisesine göndermede bulunarak "Acaba böyle bir gökyüzü var mıydı çektiklerinde, yoksa montaj mı?" ifadesini kullandı. Bu sözlere karşılık bir gazeteci ise "Böyle bir gökyüzü olursa kıyamet alameti." yorumunu yaptı. Vural, vatandaşların 'bu pul varken başka pul alması halinde buradan bir darbe teşebbüsünün dahi çıkarılabileceğini' kaydetti.