Haberler

Yüce Divan oylaması 5 Ocak'ta

Haber Tarihi: 3 Oca 2015

Yüce Divan oylaması 5 Ocak'ta

Adları yolsuzluk iddialarına karışan 4 Eski Bakanla ilgili Pazartesi günü verilecek yüce divanı kararı, 2015 yılının ilk ve en önemli siyasi gündemi haline geldi. Bu nedenle de başkent siyaseti Pazartesi günü yapılacak oylamaya kilitlendi. Muhalefet partileri 4 Eski Bakanın Yüce Divana gitmesini istiyor. Ak Parti'de ise gözler Erdoğan'da olmasına rağmen kafalar karışık başkentteki sokaktaki vatandaşın düşüncesi ise net: "Çocuklarımıza örnek olsunlar yüce divanda aklansınlar."

4 Eski Bakanla ilgili yolsuzluk iddiaları üzerine Kurulan Meclis Araştırma Komisyonu'nun Yüce Divan oylamasını yapacağı 5 Ocak toplantısına sayılı günler kaldı. Ancak tartışma konusu olan erteleme kararının alındığı son toplantının tutanakları ortaya çıktı. Komisyon'un Ak Partili Başkanı Hakkı Köylü'nün de oylamanın uzamasından memnun olmadığı ortaya çıktı. Başkan Hakkı Köylü'nün Eski Bakan Zafer Çağlayan'ı ciddiye almadığı da tutanaklara yansıdı.

Muhalefet Partileri Bakanların Yüce Divan'a gönderilmesini istiyor. Ak Parti'de ise gözler Erdoğan'da kafalar ise karışık. Vatandaş ise 4 eski bakanın yüce divana gönderilmesi konusunda net. Ankara bürosundan Nergis Demirkaya ve Burak Taştan  "Çocuklarımıza örnek olsun ve yüce divana gidip aklansınlar" dediler.