Haberler

Yıldırım'dan taraftara sert uyarı

Haber Tarihi: 15 Kas 2014

Yıldırım'dan taraftara sert uyarı

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, bazı maçlarda tribünde esrar içildiğini açıkladı.

Şükrü Saracoğlu Stadı'nda gündeme dair düzenlediği basın toplantısında konuşan Başkan Yıldırım, kulüp olarak küfürü bitirmek için yoğun çaba içinde olduklarını ifade etti.

Tribünlerdeki bir grup amigonun Galatasaray'ın amigoları ile birlikte hareket ettiğini kaydeden Başkan Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Tribünde bizim taraftarlar Galatasaraylı taraftarlara küfür ediyorlar. Ancak ben bakıyorum. Fenerbahçeli ve Galatasaraylı amigolar dışarda birlikte, umreye gidip günahlarını affetiriyorlar. Rantlarını paylaşıyorlar. Gencecik çoçuklar bıçaklanıyor, kötü yollara düşüyorlar. Daha da kötüsü genç çocuklar kokaine uyuşturucuya alıştırılıyor. Hatta bazı maçlarda esrar içiyorlar. Ben bunlardan şikayetçiyim. Suç duyurusunda bulunuyorum. Tribünlerde esrar ve fazla alkol alınmasına karşıyım. Bakın Avrupa'da fazla alkol alırsa başlarına ne geleceklerini biliyorlar orada taşkınlık yapılmıyor."

Anne ve babalara da çağrıda bulunan Başkan Aziz Yıldırım, "Bakın, 16 yaşındaki bir çocuk, bu olaylarla ilgisi olmamasına rağmen rant kavgasının ortasında kaldı bıçaklandı. Yazık değil mi? Televizyonda bir tanesi, bunlardan biri telefon ediyor, bağlanıyor, programcı bilmemne abicim. Ayıp ya, ayıp! Basının bunlarla ilişkisi olmamalı. Basının muhatabı Fenerbahçe'dir, böyle çapulcular değildir. Korkuyorsanız söyleyin. Çıkarıyorsunuz rating yapmıyorsunuz, kendinizi de bunlarla batırıyorsunuz. İnsanlarla doğruyu söyleyin.

Kayseri'deki bir milli maçta, bilet yetmediği için kapılar açıldı. Dönemin spor bakanı vardı, TFF yetkilileri vardı, beleş bilet dağıttılar. Biz bir taraftan mücadele ediyoruz, bir yandan bunlar oluyor. Bunlar bir tezahürat tutturmuşlar, onu söylüyorlar. Genç Fenerliler, Ultraslan bilmem ne. Bunlar Galatasaray'a karşı içlerinde hırslarını alıyorlar. Başlarındaki adamlar, o çocuklar böyle tezahürat yapınca mutlu oluyorlar. O adamlar sonra umreye gidiyorlar falan. Halivakti yerinde olan insanlara söylüyorum, çocuklarınızı bunların elinden alın. Kokain, uyuşturucu var. Bir maçta bir duman kokusu geliyor, rahatsız edici koku geliyor. Aşağıda sevinenler var, yukarıdan laf küfür geliyor. Duman çok yayılıyor, oradan ayrılıyorlar. Esrar içiyorlar tribünde, esrar. Ben her türlü şikayeti yapıyorum. Tribünlerde esrar ve fazla alkol alınmasına karşıyım. Herkes içebilir ama kendine içecek. İçtiğiyle insanları rahatsız etmeyecek. Avrupa'da da tribünlerde insanlar içki içiyor ama taşkınlık yapmıyor. Çünkü taşkınlık yaparlarsa başlarına ne geleceğini biliyorlar."

"HEPSİNİN ALEYHİNE ŞİKAYETTE BULUNACAĞIZ"

Bu konuda bir toplantı daha yapacak olursa, destek olanların isimlerini tek tek vereceğini de belirten Başkan Aziz Yıldırım, "Biz bunlarla mücadele ediyoruz 3 Temmuz'dan beri. 3 Temmuz'dan beri de devlet görevlileri dahil birçok kişi aleyhine şikayette bulunacağız." diyerek, şunları söyledi:

"Dün, Euroleague'de takımımız Münih'te kazanıyor. Bir kısmı buradan gidiyor, oradakileri de ateşliyorlar. Karıştırıyorlar. Galatasaray'ın Almanya'da oynadığı Dortmund maçında, Trabzonspor'un Belçika'da oynadığı Lokeren maçında bunları yapıyorlar. Avrupa'da yaşayan insanların yapacakları şeyler mi bunlar. Karşıya geçecek parası olmayanlar, o atkılarını takmışlar Avrupa'ya gidiyorlar. Fenerbahçe, bu sebeplerden 1 maç daha ceza alırsa Avrupa'ya gidemeyecek 1 yıl. Bunu söylüyorum."