Haberler

Yeni yılın ilk tartışması oldu

Haber Tarihi: 31 Ara 2014

Yeni yılın ilk tartışması oldu

2014 yılının son Milli Güvenlik Kurulu toplantısı yeni Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda ilk kez yapıldı.Ancak yeni saraydaki yeni mgk salonunda Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün resminin olmaması toplantıya gölge düşürdü. Ekim ayında Çankaya köşkü'nde yapılan toplantı salonunda atatürk resminin yeni Cumhurbaşkanlığı sarayı'na taşınmaması ve yenisinin de asılmamaı tepkiyle karşılandı.

Genelkurmay başkanı ve kuvvet komutanlarının da katıldığı toplantıda bu konunun gündeme gelip gelmediği bilinmiyor.Ancak Atatürk'ün resminin Cumhurbaşkanlığı Sarayı'ndan kaldırılması yeni yılın ilk tartışma konusu oldu. 3,5 saat süren MGK toplantısından sonra yayınlanan bildiride de paralel yapı ile mücadele dahil dinle ilgili vurgular dikkati çekti.Terörle mücadele ise 2. Sıraya atıldı ve terör örgütü pkk'dan bahsedilmedi.

"Avrupa'da, müslümanlara karşı ırkçı ve islam düşmanı hareketler; cami kundaklama, saldırı, taciz gibi eylemler ve nefret suçlarındaki artış, kaygı verici bir gelişme olarak ele alınmıştır." denilen bildiride, israil'in İslam dininin kutsal mekanlarına yönelik menfur saldırıları kınandı. Filistin devletinin tanınması yolunda uluslararası alanda kaydedilen gelişmelerin memnuniyetle karşılandığı ifade edilen yılın son mgk bildirisinde "paralel devlet yapılanması ve illegal oluşumlarla yürütülen mücadele hakkında kurul'a bilgi arz edilmiş, mücadelenin kararlılıkla sürdürüleceği vurgulanmıştır." ifadesi dikkati çekti.