Haberler

Yeni yabancı kuralı tartışılacak

Haber Tarihi: 16 Oca 2015

Yeni yabancı kuralı tartışılacak

Bugün Antalya Belek'te gerçekleşecek olan Kulüpler Birliği Toplantısı başladı. Toplantıya Federasyon Yönetimi'nin yanı sıra, Kulüpler Birliği'ne üye 15 Süper Lig kulübünün temsilcileri katıldı. Kritik toplantıya Fenerbahçe, Beşiktaş ve Trabzonspor temsilci göndermedi.

Galatasaray'ı temsilen toplantıya katılan Sportif AŞ Yönetim Kurulu üyesi Ali Dürüst ile başkan yardımcısı Abdurrahim Albayrak'ın toplantı öncesi lobide diğer kulüp temsilcilerinden ayrı oturmaları dikkat çekti.

Toplantının ana gündem maddesi, bir süre önce detayları açıklanan yeni yabancı kuralı ve yayıncı kuruluşun yaptığı ödemeler. Yayıncı kuruluşun ödemeleri geç yapması nedeniyle kulüplerin tepkili olduğu ve TFF yönetimine rahatsızlıklarını ilettikleri öğrenildi. Basına kapalı yapılan toplantıda tansiyonun yüksek olduğu bilgisi dışarı sızdı. Kulüplerin, "Ödemelerde gecikme yaşanıyor. Buna bir çözüm bulunmalı. Aksi takdirde naklen yayın ihalesi yeniden yapılsın" teklifinde bulundukları iddiası var.

Bilindiği üzere yayıncı kuruluşun geçtiğimiz ay yapması gereken ödemeyi gerçekleştiremediği, bu nedenle Futbol Federasyonu'nun kendi bütçesinden kulüplere para aktardığı ileri sürülmüştü.