Haberler

Zekeriya Alp hakemlerini korudu

Haber Tarihi: 2 Ara 2014

Zekeriya Alp hakemlerini korudu

Merkez Hakem Kurulu Başkanı Zekeriya Alp, bu haftaki hakem performanslarını değerlendirdi. En çok tartışılan pozisyonları değerlendiren Alp şu açıklamaları yaptı:

"Fenerbahçe - Eskişehirspor maçında, kaleci Volkan'ın ceza çizgisi üzerinde müdahalesi var, bu tam çizgi üzerindedir ve hakemin kararı doğrudur. bu anlık ve süratli hareketlerde yardımcıların karar vermesi zor.
İlk devrede Emre'nin tabanla bileğe müdahalesi kesinlikle sarıdır. Zaten bu değerlendirmeyi hakem yapmıyorsa biz o arkadaşa ceza veriyoruz, görev vermiyoruz. Sonuç olarak hakemlerin gerekli kararları yerine getirmesi lazım. Emre'nin parmak hareketi sarı kartla cezalandırılmalıydı, hakemimiz bu anlamda karar vermiştir, Emre de arkasını dönerken söyledikleri ile ağzından çıkanlar nedeniyle oyun dışı kalmıştır.

"...BİR MÜDDET MAÇ ALMAYACAK"

"Fenerbahçe-Eskişehir maçında bir yardımcı ile bir çizgi hakemimiz 2 penaltı pozisyonunda maalesef yanlış kararlar verdiler. İlk devredeki pozisyon ise penaltıdır. Tolga Özkalfa'nın Fenerbahçe lehine uzatmalarda verdiği penaltı kararı ise yanlıştır. Fenerbahçe'ye verilen penaltıda hakemlerimiz algı eksikliğinden dolayı doğru karar verememişlerdir. Bu maçtaki hakemlere bir süre görev vermeyeceğiz. Orada Tolga Özkalfa bekliyor ve kulaklıkla mesajı alıyor, burada ilk hata o mesajı veren arkadaştadır. Yönetim tarzında sıkıntı yaşadığını düşünmüyoruz ama bir müddet maçlarda görev alamayacaktır".

"ÖZGÜR YANKAYA'NIN GALATASARAY'IN GOLÜNDEKİ REFLEKSİ GAYRİ İHTİYARİ"

"Galatasaray - Gaziantepspor maçında Özgür Yankaya'nın refleks hareketi gayri ihtiyari istem dışı oluşan bir hareket. Kendisiyle konuştuğumda bu hareketin farkında olmadığını, maçtan sonra bir arkadaşının maçı izlemesini istediğini ve kendisinin de görünce şaşırdığını söyledi. Bu olabilecek bir reflekstir ama olmaması gerekir, açıkça bunu söylemek gerekir. Hakemler konuşmalarına, hareketlerine daha fazla dikkat gösterecekler".

"DÜNYANIN HER YERİNDE HATA YAPILIYOR"

"Karabük - Beşiktaş maçında Nihat Mızrak kardeşimiz hızlı gelişen ofsayt pozisyonunu kaçırmıştır. Burada hatalı. Ama, Ofsaytlar kaçabilir goller yenebilir, futbol oyun kurallarında bunlar her zaman olabilir. Hata futbolun güzel yanıdır, hata olacak ki böyle bir arada olalım. Dünyanın her yerinde hata yapılıyor".